м.Київ, вул. Січових Стрільців 77, оф. 728
Відділ продажу: +38 (067) 325 20 15 | +38 (044) 576 63 37
  • Лаваш тонкий – 1 лист
  • Філе куряче відварне – 150 г
  • Помідор – 1 шт.
  • Сир – 100 г
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Базилік зелений свіжий – кілька гілочок
  • Яйця – 2 шт.
  • Молоко – 50 мл
  • Сметана (або йогурт грецький густий) – 3 ст. л.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль – за смаком
  • Олія – для смаження

Часник очистити й натерти на дрібній тертці або вичавити через прес.

Додати в сметану подрібнений часник і дрібку солі. Перемішати й залишити соус настоюватися.

Помідор нарізати напівколами. Варене куряче філе і сир нарізати тонкими слайсами. Цибулю та базилік нарізати досить дрібно.

Лаваш розрізати на смужки шириною приблизно 15 см.

З одного краю смужки лаваша візуально виділити квадрат і змастити його сметанним соусом. Зверху на соус викласти куряче філе, базилік, зелена цибуля, помідор і сир. Трохи посолити.

Скласти квадрат лаваша з начинкою, щоб вийшов трикутник. Потім згорнути лаваш так, щоб в результаті також вийшов трикутник. Начинка повинна бути закрита з усіх боків.

Яйця розбовтати з дрібкою солі та молоком. Вмочити у них конвертики з усіх боків.

Викласти лаваш з начинкою на сковороду з розігрітою рослинною олією. Обсмажити конвертики на помірному вогні по 3-4 хвилини з кожного боку, до рум’яності. Обсмажені конвертики викласти на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.