Йока — кумедна назва страви, викликає пристрасть. І справа не тільки у використовуваних продуктах, майже те ж саме використовується в лавашниках, але Йока дуже легко готується, а результат незмінно смачний. Страва стає хітом не тільки на сніданок, але з задоволенням їдять в будь-який час доби.
Вам знадобиться:
Лаваш тонкий — шматок розміром трохи більше сковороди.
Яйце — 1 шт.
Сир — 30-50 г
Сіль — за смаком
Шинка, ковбаса, м’ясо і т. п. — за бажанням
Масло вершкове або рослинне для смаження — ок 1 ст. л.
Як готувати:
- Яйце розмішати і підсолити, якщо ви використовуєте дуже солоний сир, то можна не солити.
- Сир натерти.
- Шматок лаваша покласти на змащену сковороду, краї трохи заходять за межі сковороди. Поставити на тихий вогонь. Якщо лаваш щільний, то змочіть його водою, просто збризніть. У мене дуже тонкий і ніжний, тому я це роблю не завжди. Також можна додати 1-2 ложки молока або води в яйце, тоді лаваш теж добре пропарится.
- На лаваш виливаємо яйце. Посипаємо сиром. Можна розкласти будь-які добавки, а можна і без них.
- Загортаємо краї лаваша. Прагнемо до надання будь-нибуди красивої форми, але в кінцевому рахунку зсмиряємося з тією, що вийшла))) Додаємо вогонь і обсмажуємо до рум’яності з двох сторін. Якщо вогонь буде дуже сильним, то лаваш підгорить, а начинка залишиться сирою. Важливо знайти золоту середину.
- Перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку.
Всі продукти далеко не прибирайте, можливо, доведеться повторити!