м.Київ, вул. Січових Стрільців 77, оф. 728
Відділ продажу: +38 (067) 325 20 15 | +38 (044) 576 63 37

 Інгредієнти:

  • Лаваш – 2 листка
    Найкраще смакуватиме «Лаваш преміум-класу Country Style»,
    виготовлений вручну за традиційною рецептурою;
  • Фарш – 200 грам;
  • Ріпчаста цибуля – 150 грам;
  • Сир – 100 грам;
  • Яйця – 3 штуки;
  • Томатна паста – 3 столові ложки;
  • Сметана – 250 грам;
  • Масло – для смаження (рослинна);
  • Сіль – за смаком;
  • Перець чорний – за смаком;

Приготування м’ясного пирога з лаваша.

Спочатку займемося начинкою для нашого пирога, одна з її складових є цибуля.

Цибуля ми очистимо від лушпиння, злегка ополоснем і дрібно наріжемо або кубиками, або ще як-то, головне, щоб було дрібно. Тепер наш різаний лук необхідно підсмажити, для цього беремо сковорідку, наливаємо в неї трохи рослинного масла і ставимо на плиту розігріватися.

Коли масло нагрілося, відправляємо на сковорідку цибулю і злегка підсмажуємо до «прозорості».

Далі на сковорідку до смаженого цибулі додаємо фарш. Смажити фарш необхідно протягом п’ятнадцяти – двадцяти хвилин, подбайте про те, щоб він обжарился з усіх боків рівномірно. При смаженні не забувайте час від часу перемішувати фарш, щоб він не підгорів. Коли ви помітили, що фарш практично готовий, його необхідно посолити, поперчити, за бажанням можете додати ще якихось своїх улюблених спецій.

Тепер, після того, як фарш підсолений і поперченний до нього необхідно додати томатну пасту і добре розмішати, щоб вона повністю поширилася по всьому м’яса.

Ще однією складовою нашої начинки для пирога буде сир, його нам необхідно натерти на тертці, велика чи дрібна, вирішувати вам.

Далі починається найцікавіше, будемо начиняти наш м’ясний пиріг з лаваша. Так як у нас два лаваша, нашу начинку нам необхідно розділити навпіл. Розстилаємо лаваш, зверху на нього тонким рівномірним шаром викладаємо смажений фарш з цибулею, на фарш зверху посипаємо тертим сиром, а зверху всього цього видавимо трошки майонезу або сметанки.

Тепер акуратно звертаємо плотненько лаваш, все те ж саме необхідно зробити і з другим лавашем.

Далі займемося приготуванням заливки, в невелику глибоку миску вбиваємо яйця, додаємо сметану, трошки солі і все це збиваємо до однорідності. У змащену форму викладаємо наші рулетики з лаваша заливаємо соусом і відправляємо в розігріту духовку до температури 200º, приблизно на двадцять – тридцять хвилин. Готовий пиріг тоді, коли повністю схопиться заливка, після чого можете діставати його з духовки.

Ось і все, тепер і ви знаєте, як готується м’ясний пиріг з лаваша, впевнений вам він точно так само як і мені дуже сподобається.

Коли пиріг злегка охолоне можете нарізати на невеликі шматки і насолоджуватися смакотою.